Viisi vinkkiä Yammerin jalkautukseen

Yammerin käyttöönotto on monelle organisaatiolle ensimmäinen konkreettinen askel matkalla kohti avointa, verkostomaista työkulttuuria. Tekniikka mahdollistaa, mutta kulttuurin muuttamiseen tarvitaan uusia tapoja tukevia tekoja. Ennen käyttöönottoa kannattaakin pohtia keinoja muutoskynnyksen madaltamiseen. Tässä viisi tuttua vinkkiä jalkauttamisen (tai kauniimmin sanottuna rakastuttamisen) tueksi.

1) Madalla tykkäyskynnystä

Kerro käyttäjille, että tykkääminen ei vastoin yleistä luuloa suinkaan tarkoita sitä, että postaus ja sen tekijä ovat ylimaallisen upeita. Tykkäämällä voi yksinkertaisesti ilmaista, että luin viestin, se oli ok, en varsinaisesti vastusta. Matala tykkäyskynnys mahdollistaa osallistumisen ilman kirjoituspanosta. Tykkäyksillä rakennetaan fiilistä verkostosta ja viestitään postaajalle, että kannatti kirjoittaa.

2) Tägää #yamwin

Kun näet viestiketjun, jossa kysymykseen on saatu vastaus tai keskustelu on puhjennut kukkaan, käy lisäämässä ketjuun yhdessä sopimanne onnistuneen viestiketjun aihetunniste, esimerkiksi #yamwin, #jami tai #voitto. Ketjun ei tarvitse olla oma, sivustakin saa tägätä. Merkitsemällä onnistumiset saat haun kautta aina ajantasaisen referenssilistauksen siitä, miksi verkostotyöskentely kannattaa.

3) Perusta höpöryhmä

Vaikka kissavideot ja firman feisbuuk -leima pelottavat, perusta höpöryhmä. Ryhmän nimi voi olla vaikka “Koska perjantai”, “Ei mennyt kuin Strömsössä” tai trendikkäästi “Kuhan postasin”. Höpöryhmään ovat tervetulleita kommellukset, linkkivinkit ja fiilismeemit. Höpöryhmä toimii matalan kynnyksen harjoitusalustana harjaantumattomille ja työpaikan me-hengen nostajana somekonkareille.

4) Vastuuta 24-agentit

Ensimmäisten viikkojen, jopa kuukausien aikana tärkeintä mitä voit tarjota on reagointi viesteihin. Rekrytoi riittävän kokoinen kourallinen agentteja ja sovi vastuuvuorot – Anneli hoitaa maanantait tai toukokuun tokan viikon. Agentin vastuulla on silmäillä läpi julkiset ryhmät, pongata vastausta vailla olevat kysymykset tai keskustelun avaukset, ja hankkia niihin vastaus vuorokauden sisällä. Ihan paras tapa on piipahtaa asiasta tietävän Ernestin luona ja auttaa vastausviestin naputtelussa vaikka kädestä pitäen.

5) Tarjoa herkkusia

Synnytä imua Yammeriin varmistamalla, että lukijat löytävät sieltä jotain enemmän – tai aiemmin – kuin muista kanavista. Voit esimerkiksi liittoutua viestinnän väen kanssa ja varmistaa, että kiinnostavat pikkuilmoitukset löytyvät ensin Yammerista ja putkahtavat vasta sitten intraan. Tai linkitä uutiseen vastaava aiheketju Yammerissa ja huolehdi, että Yammer-viesti sisältää jotain sellaista kiinnostavaa, mitä intran uutisessa ei ollut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s