Oman kuvakkeen lisääminen vohvelivalikkoon

Vohvelivalikko eli virallisemmin sovelluskäynnistin (app launcher) on O365-käyttäjän oikotie palvelusta toiseen. Valikon kautta on kätevä siirtyä kahdella klikkauksella vaikkapa sähköpostista omaan tiedostokirjastoon tai Yammeriin. Mutta missä luuraa intranet?! Valmista kuvaketta suoraan oman organisaation tärkeimmälle SharePoint-sivustolle siirtymiseen ei ole tarjolla. Vohvelivalikon kautta pääsee toki intranetiin, kunhan puikkaa ensin SharePoint-kuvakkeesta aukeavalle koontinäytölle, ja jatkaa siitä sitten intranet-sivustoon. Vähemmillä siirtymäklikkauksilla kuitenkin selviää, kun pääkäyttäjä lisää intrakuvakkeen suoraan vohvelivalikkoon tarjolle. Se tapahtuu näin:

  1. Tarvitset intranet-kuvakkeelle kuvan. Muokkaa ja tallenna sopiva kuva (esim. intran logo) vaikkapa intran kuvakirjastoon ja nappaa url-osoite talteen leikepöydälle.
  2. Kirjaudu järjestelmänvalvojana hallintaportaaliin. Kuvakkeen lisäys vaatii Global Admin -tasoisen käyttöoikeuden.
  3. Lisää kuvake tämän ohjeen mukaisesti.

Kuvakkeen lisäämisen jälkeen kestää muutamia minuutteja, ennen kuin se putkahtaa vohvelivalikkoon tarjolle Uudet- ja Kaikki-välilehtien taakse. Jokaisen käyttäjän pitää kuitenkin edelleen itse käydä valitsemassa intrakuvake omaan vohvelivalikkoonsa oletusnäkymään (Aloitus-välilehti). Valinta tapahtuu klikkaamalla kuvakkeen oikean yläkulman kolmen pisteen takaa löytyvää Kiinnitä aloitukseen -linkkiä. Uusi kuvake putkahtaa oletusnäyttöön pahnanpohjimmaiseksi, mutta sieltä sen voi kevyellä ranneliikkeellä raahata yläriviin.

vohvelivalikkoon kiinnitys

No mutta miten sen intrakuvakkeen saa kaikille käyttäjille oletuksena vohvelivalikon ensimmäiseksi tarjolle? Ei sitä saa, vieläkään. Toivottu on pitkään ja hartaasti, edelleen saa peukuttaa täällä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s