Jaetun kalenterin tarkastelu Outlook-mobiilisovelluksella

Moni organisaatio käyttää avoimia kalentereita, eli kollegan varaustilannetta pääsee kurkkimaan Outlookin kalenterin kautta lisäämällä kiinnostavat kalenterit omaan näkymään. Kännykkäkäytössä toteutus ei kuitenkaan ole ihan niin yksinkertainen, sillä Outlookin mobiilisovelluksessa ei pääse selaamaan tai avaamaan jaettuja kalentereita. Yksittäiset kalenterit saa kuitenkin kikkailtua näkyviin näin:

  1. pyydä kollegaa julkaisemaan kalenterinsa sinulle .ics-linkkinä
  2. avaa julkaistu kalenteri linkin avulla internet-kalenterina omassa Outlookissa

Ykköskohdassa tarvitset kollegan apua. Pyydä häntä kirjautumaan O365-portaaliin ja siellä rattaasta kalenteriasetuksiin. Kalenterin asetussivulla avataan Jaetut kalenterit / Shared Calendars -otsikon alta Kalenterin julkaiseminen / Calendar Publishing.

kalenterijako

Julkaisusivulla valitaan toisesta alasvetovalikosta toivottu jakamisen taso, esim. vain vapaa / varattu -tiedot tai kaikki kalenteritapahtuman tiedot, ja klikataan Tallenna / Save. Tallennuksen jälkeen samalle sivulle ilmestyy näkyviin kaksi linkkiä: html-jakolinkki ja ics-jakolinkki. Pyydä kollegaa kopioimaan ja lähettämään sinulle niistä alempi eli ics-jakolinkki.

kalenterijakolinkki

 

Kun saat linkin, siirry kakkoskohtaan. Avaa itse oma kalenterisi selaimella OWA:n kautta. Kalenterin vasemman reunan kalenterilistassa klikkaa hiiren oikealla painikkeella ryhmän nimeä (Omat kalenterit) ja valitse Avaa kalenteri. Laita saamasi .ics-linkki kohtaan Internetistä ja valitse Avaa.

kalenterijakoliitos

Kun kalenteri on tällä tavoin julkisen ics-jakolinkin kautta internetkalenterina liitetty OWA:aan, se synkronoituu myös Outlook-mobiilisovellukseen ja voit tarkastella kollegan kalenteria kännykällä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s