SharePointin modernin käyttöliittymän navigaatio – kuinka poistetaan Sivua ei löytynyt

SharePointin uudet modernit käyttöliittymät tiedostokirjastoissa ja Sivuston sisältö -sivulla aiheuttavat harmaita hiuksia julkaisusivustoissa, koska intrakäyttöön mukautettu navigaatio ei periydy näihin näkymiin. Kehnoimmillaan intran päänavigaatio vaihtuu kirjastonäkymässä pariin sivustolinkkiin ja kosmiseen Sivua ei löytynyt / Page not found -linkkiin. Kätevää, jos olet aina halunnut siirtyä 404-sivulle – yleensä ei.

Modernien käyttöliittymien navigaatio ei osaa (vielä) käyttää julkaisusivustoilla Sivuston asetusten Siirtyminen -hallintalinkin kautta määriteltyjä navigaatioita. Näihin näkymiin ei siis tällä hetkellä pysty tuomaan samaa monitasoista tai hallittua navigaatiota, mitä intrassa muilla sivuilla käytetään. Väliaikaisratkaisuna kannattaa kuitenkin määrittää myös modernien näkymien navigaation yksitasoinen linkkilista näyttämään samaa sisältöä kuin intran päänavin ensimmäisen taso.

Kun sivustolla on julkaisuominaisuudet päällä (kuten intrassa on), käyttöliittymästä ei löydy valmista linkkiä ko. navigaatioiden muokkaamiseen. Hallintanäkymiin kuitenkin pääsee laittamalla tiimisivustojen siirtymisenhallinnasta tutut linkit suoraan intran osoitteen perään selaimen osoiteriville:

/_layouts/15/topnav.aspx – yläpalkin hallinta
/_layouts/15/quiklnch.aspx – sivupalkin hallinta (käytä linkkityyppiä Otsikko)

Lisäinfo ja tilannetietoa aiheesta täällä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s