SPOHPR tapahtuma 28.11.2017 – löydettävyysvinkit ja haun tulevaisuus

Perinteinen SharePoint ja Office 365 Hyvät, pahat ja rumat (SPOHPR) -tapahtuma järjestettiin taas marraskuun lopulla Clarion-hotellissa Helsingissä. Tuttuun tapaan ohjelmassa oli kattava kokonaisuus teknisempiä puheenvuoroja ja aina kiinnostavia case-tarinoita. Ehdin itse kuunnella osan Vantaan (Janne Ariluoto), Vehon (Sari Kangas) ja HSY:n (Anne Latto) puheenvuoroista – virkistävää ja kovin hyödyllistä kuulla konkreettisia asiakaskokemuksia matkalta pilvipalveluiden hyödyntämiseen. SPOHPR on siitä kiva tapahtuma, että sekä caset että tekniset puheenvuorot ovat kaukana markkinoinnin pintakiillosta – lavalta kuullaan ihan oikeasti hyvän lisäksi myös sitä pahaa ja rumaa.

Jos haluat fiilistellä pikatiivistelmän päivän annista, kurkkaa Twitteristä #SPOHPR aihetunnisteen syöte.

Itse pääsin myös puhujan pallille, toista kertaa tässä tapahtumassa. Aiheenani oli SharePoint & O365 hakupalvelut – mistä on kyse, mitä kaksi eri hakumaailmaa tarkoittavat ja kuinka löydettävyyttä voi parantaa. Löydettävyyteen on yllättävän helppo vaikuttaa sekä sisällön että tekniikan avulla, mutta harmillisen harvoin projekteissa huomioidaan hakupalvelua. Koska tästä(kin) aiheesta puhuisi tuntitolkulla ja olen varsin taipuvainen jorisemaan enemmän kuin suunnittelin, 40 minuutin esitysaikani loppui kesken. Pahoittelut – lähetän tässä kaksi viimeistä kalvoa auki puhuttuna jälkitoimituksena 🙂

Koko kalvosetti pdf-muodossa tarjolla täällä.

PS. aikataulutusmokasta huolimatta esitykseni sai tosi kivat palautteet, kiitos osallistujille ja kommentoijille! Toivottavasti tavataan taas ensi keväänä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s